Herfstvakantie staat dit jaar voor het eerst synoniem voor het spelen van de Jeugd Champions League voor een groot aantal ploegen van Amigos. De Meisjes MU17-MU19 waren gedurende 4 dagen actief op het strijdtoneel en reporter Yves Van Den Broeck bezorgde ons onderstaand verslag.

MU 17 werkten de kwalificaties af op 30/10 in de eigen Van Pelt Arena.De groepswedstrijden werden gewonnen tegen Londerzeel en Meerbeke, waarbij vooral deze laatste wedstrijd opperste concentratie vereiste om een achterstand van 11-13 in de Tie-break alsnog om te zetten in een 15-13 overwinning via een sterke opslagreeks . In de halve finale zetten de meisjes Lennik opzij en in de finale stond het getalenteerde Mendo te wachten. Een sterke collectieve prestatie resulteerde in een 2-1 overwinning en een doorstoten naar de Manche als groepswinnaar.

 

De Eburons Arena in Tongeren ontving op Allerheiligen de beste 8 deelnemers voor de Manche MU 17. Amigos walste redelijk eenvoudig over Lendelede , Heist en gastploeg Tongeren om in de halve finale Beobank Roeselare te treffen. Roeselare had eerder al Mendo het vuur aan de schenen gelegd wat onze troepen in opperste staat van paraatheid bracht voor aanvang van de wedstrijd. 3 sets waren er nodig om de wedstrijd winnend af te sluiten met een 15/10 eindstand in de Tie-break. Opnieuw eindigde de dag met een clash tussen Amigos en Mendo. In een goed gevulde zaal werd op hoog niveau geacteerd door beide ploegen maar uiteindelijk was Amigos overtuigend de betere in twee sets : 25-18 en 25-21. De eerste 100 punten zijn binnen voor MU 17.
Proficiat aan het hele team onder de supervisie van Jeroen Rymen en Fons Anthonis: Aline Vervekken, Morane Moorkens, Luna Van Peer, Lise Van den Broeck, Maxime Scheers, Jade Vanderhallen, Anse Van Mirlo, Britt Switsers, Julie Raats, Nina Duijsters, Annelies Verbelen, Selena Vandenbroeck.

MU17

 

MU 19 reisde af naar Wuustwezel om de eerste ronde af te werken. Na vlotte zeges tegen Fixit, Bouwel en Volley Heist stond in de finale weer Mendo te wachten. Hoogstaand volleybal was het resultaat en een spannende wedstrijd die door onze Amigas met 15-9 gewonnen werd. Weer naar de manche als groepswinnaar !!
De Manche MU19 in Leuven was een trommel vol volleybalkwaliteit met meerdere speelsters die in competitie hun strepen verdienen in de Nationale reeksen. Na een opwarmwedstrijd tegen Heist (2-0 winst), een eerste thriller tegen Haasrode Leuven (2-1 winst ) en een kwalificatie-afsluiter tegen Mavoc Mechelen (2-0 winst) stonden in de halve Finale de meisjes van Gooik te wachten. Amigos bezweek niet onder de zware opslagdruk en trok het laken naar zich toe met 2-1 (15-11 Tie-Break). In de finale stond opnieuw Haasrode Leuven aan de andere kant van het net. De eerste set ging redelijk vlot naar Amigos (25-21) maar in de tweede set knokte Leuven zich naar de overwinning (19-25). Amigos ging als een wervelwind van start in de Tie-Break en zorgde ervoor dat Leuven direct op achtervolgen aangewezen was. Met enkele sublieme tactische ingrepen van het coachingsduo Robin Blondeel / Jeroen Rymen, die de kwetsbare zones bij Leuven bloot legden, haalde Amigos de overwinning binnen met 15-8. De tweede 100 punten zijn binnen !!
Proficiat aan het hele team onder leiding van Robin Blondeel en Jeroen Rymen: Aline Vervekken, Dorien Van Steenvoort, Luna Van Peer, Lise Van den Broeck, Anse Van Mirlo, Margot Heylen, Julie Raats, Ellen De Roeck, Lisse Ruysink, Lauren Soontjens, Annelies Verbelen, Emma Verschraegen, Alexandra Deweerdt

MU19


Enkele cijfertjes : op 4 dagen na elkaar : 18 gewonnen wedstrijden op 18 , 43 sets waarvan slechts 7 verloren. Enkele speelsters speelden ze zo goed als allemaal, een mooie prestatie, kleine fysieke kwaaltjes konden hen niet afstoppen. Opvallend ook het grote aantal supporters die op alle speeldagen aanwezig waren en de ploegen vocaal en mentaal ondersteunden. BEDANKT EN SAMEN OP WEG NAAR DE VOLGENDE MANCHE .