De Amigos-Van Pelt Arena was gisteren zoals wel vaker dit seizoen de place to be voor twee liga A wedstrijden op 1 dag. Na een hele reesem bekerwedstrijden van jeugd ploegen mochten onze Heren 1 aantreden om 17.30 tegen Lindemans Aalst. Dit jaar toch een van de ploegen met ambities voor de Bekerfinale te spelen. 

Het eerste fluitsignaal was precies nog maar net gegeven en onze troepen mochten al vrij snel naar de kant voor een eerste TTO waarbij ze zowaar Aalst op een flinke achterstand hadden gezet. Wat Aalst ook probeerde, de kloof dichten leek een moeilijk zaak voor Depestele en co. en zo ging set 1 verdiend naar onze mannen. Bij set 2 een beetje extra motivatie bij Aalst en waarschijnlijk iets mindere concentratie bij onze troepen was het achtervolgen geblazen van bij het begin. Maar Coach Dries wist zijn mannen gepast terug scherp te krijgen voor wat volgde. Een streling voor het oog en spanning ten top in de Van Pelt Arena tijdens een zeer hoogstaande derde set waar beide teams strijd leverden voor wat ze waard waren. Captain Robin, wist zijn aanvallers goed afwisselend aan te spelen en op die manier setballen van Aalst weg te werken om uiteindelijk zelf de set binnen te halen. 

Onder toeziend oog van onze Dames en de talrijk opgekomen supporters ging set 4 van start en onze mannen bleven op hun elan verder gaan en Aalst op een achterstand houden, gevolg .... weg beker ambitie Aalst en een klinkende 3-1 en kwartfinale tegen Achel voor onze Amigos. Meteen ook van de ambities (eens een wedstrijd winnen van 1 van de top 4 teams) voor onze Heren waargemaakt.NA de stunt van vorig jaar waar we Menen uit de beker haalden nu dus ook Aalst. 

Benieuwd of stunten tegen Aalst komende vrijdag nog een tweede keer gaat lukken. 

Na de heren, ging het net naar beneden en was het canvas voor onze Dames tegen Barbar Ixelles. Er gaan al geruime tijd geruchten rond dat het niet goed gaat met de Barbar girls, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden zo ook deze. Onze dames die recent twee wedstrijden tegen Tongeren achter de rug waar het altijd net niet was en waar er toch wat onzekerheid in de troepen van coach Jeroen begon te sluipen wisten wat hen te doen stond. Het was echter Barbar die tot heel ver in de eerste set de dans leidde. Het was echter de laat ingevallen Tara Lauwers die het tij deed keren met een gigantische opslag reeks en zo haar team mates terug in de wedstrijd bracht. Welliswaar nipt, maar set 1 was in the pocket. Ook set 2 was het achtervolgen geblazen tot aan de tweede TTO, dan keerde het spelbeeld en waren het onze Dames die net iets makkelijker een eindebrouwden aan set 2. Set 3 starte Barbar ook met goede moed met ex -amiga, en beachpartner van Birthe, Leen van Grinsven aan de pas, het was ditmaal aanklampen voor de Brusselse meiden en uiteindelijk stond er een deugddoende 3-0 op de bordjes.