Jeugdspelers in de kijker

Jeugdspelers in de kijker

Nu we bijna allemaal terug aan de voorbereidingen van het nieuwe seizoen gaan beginnen, willen we toch ook eens even enkele van onze oud-jeugdspelers in de kijker zetten. We zijn als club altijd fier dat we jeugdspelers, via de volleybalschool meestal, kunnen zien schitteren op grote tornooien nadien. Zo was het ook deze zomer het geval voor 4 spelers die we mee gevormd hebben in onze club. De broers Tijl en Berre Van Looveren, Seppe Van Hooghten en Warre Mertens hebben deze zomer verdienstelijke prestaties laten optekenen bij de Young Red Dragons U17, U19 en U21.

Berre en Seppe spelen beide bij de U19. De 2 voormalige Amigos talenten hebben een drukke zomer achter de rug. Ze begonnen de zomer op het WEVZA tornooi in Portugal (6e plaats). Nadien volgde het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Maribor. Na 2 winstmatchen in de poule fases, werd in de halve finale verloren van de latere winnaar Frankrijk. Ze eindigden op het EYOF op een 4e plaats.

Tijl speelt als passeur bij de Young Red Dragons U21. Op het WK U21 in Bahrein speelde Tijl met de Young Red Dragons een mooi tornooi. Met winst in de poulefases tegen Tsjechië en USA, om uiteindelijk in de volgende fase verdienstelijke matchen te spelen tegen grootmachten als Brazilië, Argentinië en Italië. Ze eindigen het WK op een 7e plaats.

Warre speelde met de U17 het EK in Montenegro . Na winst tegen onder andere Slovenië, Griekenland en Turkije, werd in de halve finale verloren van Italië. Ze eindigden uiteindelijk op de 4e plaats.

We hopen dat er nog veel van onze jeugdspelers moeten doorgroeien tot Red Dragons in de toekomst. Deze jongens zijn alvast een inspiratiebron voor hen!