SportMed begeleiding van onze talenten

SportMed begeleiding van onze talenten

Amigos hanteert een brede talentbenadering. Dit komt neer op een verzameling van individuele informatie over de spelers in de topteams van Amigos en de begeleiding naar specifieke gewenste omstandigheden in het volleybal.

Voor de optimale ontwikkeling van de fysieke basis vaardigheden, wordt in samenwerking met SportMed de ‘Amigos Physical Academy’ uitgebouwd, die hiervoor de specifieke begeleiding en coaching verzorgt en kunnen we beroep doen op de fitness club in de Jartazi Arena.

SportMed Certified Coach Michel Sneyers: ‘We verzorgen met SportMed de opvolging van jeugd, heren en dames ploegen van Amigos. Elk seizoen zijn er 4 testmomenten gepland waarin de fysieke basiseigenschappen worden gemeten van alle volleybal talenten. Tijdens deze testmomenten meten en vergelijken we onder andere snelheid, kracht en conditie in het algemeen, om vervolgens met aangepaste training de grenzen van de spelers te verleggen. We proberen tevens om op basis van de resultaten van de testen de nodige preventie te kunnen inbouwen. We hebben net de eerste testen van het nieuwe seizoen achter de rug. De data wordt nu geanalyseerd en teruggekoppeld naar de spelers en coaches. Hiermee starten dan de individuele trainingsprogramma’s (off season – season). SportMed organiseert deze testen ook al enkele jaren op de  jeugdstages van Amigos in Bütgenbach.

Meer informatie of een afspraak via SportMed Online .

Enkele sfeerbeelden van de testen van vorige week: