Clubinfo

Algemene informatie

Volleybalclub VOC Amigos Sint-Antonius Zoersel vzw uit de gelijknamige deelgemeente van Zoersel ontstond in 1997 door de fusie tussen VOC HALLE (opgericht in 1974) en VC AMIGOS (opgericht in 1972). De hoogst spelende mannenploeg kwam toen uit in derde divisie. De vrouwen stonden nog maar in tweede provinciale. Na de fusie kende de club een steile opmars, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Bij het begin van het seizoen 2007 verbond de firma GEA Happel Belgium zijn naam aan onze club. Sindsdien gaat ze door het leven als "VOLLEYBALCLUB GEA HAPPEL AMIGOS SINT-ANTONIUS ZOERSEL". Met ongeveer 400 leden is Amigos ondertussen één van de grootste clubs van België.

De eerste vrouwenploeg dwong na het seizoen 2005-2006 de promotie af naar Ereklasse. Zoals de meeste nieuwkomers hadden onze meisjes het aanvankelijk moeilijk om zich te handhaven. Drie jaar op rij moest ze zich tevreden stellen met een rol als meeloper, maar de ploeg bleef telkens overeind. Ondertussen heeft ze haar plaats in de reeks gevonden en mag ze zich een subtopper van het Belgisch volleybal beschouwen. Na het winnen van de play-downs in het seizoen 2013-2014 was er zowaar een Europees ticket beschikbaar voor onze Dames.  De kans werd met beide handen gegrepen en zo was 2014 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de club. Met Olomouc (CZE) en de Poolse topper Atom Trefl Sopot kregen we zowaar twee spectakel wedstrijden in de Gea Happel Arena. Samen met de CEV cup wedstrijden was er ook de introductie van de Amigos Sjaal onder het motto "One Team,One Dream, One Family ondertussen een gegeerd artikel onder de fans en spelers.

De eerste mannenploeg was lang een vast waarde in eerste nationale, maar ze verloor na het seizoen 2008-2009 haar plaats in de reeks. Met een herindeling van de reeksen moesten de mannen zelfs twee stappen terug doen. Met een haast volledig nieuwe kern en onder de deskundige leiding van Etienne De Buck, timmerde de club aan de wederopstanding. En met succes, want de mannen kroonden zich twee keer op rij tot kampioen. Sinds 2010-2011 jaren draaien onze mannen mee aan de top in Liga B, de op één na hoogste reeks in het mannenvolleybal, en zijn ze een gevreesde tegenstander voor vele ploegen.

Met een vrouwenploeg in Liga A en in divisie, een mannenploeg in Liga B en twee in divisie is GEA Happel Amigos niet alleen kwantitatief (aantal spelende leden), maar ook kwalitatief één van de toonaangevende clubs in België.

Ook met onze talrijke jeugdploegen, die zowel op nationaal, landelijk als provinciaal vlak uitstekende resultaten behalen, staat GEA Happel Amigos aan de top. Het is het resultaat van een goed georganiseerde jeugdwerking. Sinds het begin (ergens 2008/2009) beloonde de Vlaamse Volleybal Bond ons daarvoor met het label van gouden jeugdclub. Naast de wekelijkse trainingen en competitiewedstrijden, kijken heel wat jongeren elk jaar opnieuw uit naar de stage in Butgenbach. Deze jeugdstage is het orgelpunt om een intensief volleybaljaar af te sluiten.

Toch komen bij GEA Happel Amigos ook de minder getalenteerde spelers aan bod in de gewestelijke competities. Plezier primeert er op het resultaat.

Dat GEA Happel Amigos ten slotte meer is dan een volleybalclub blijkt uit onze talrijke andere organisaties. Het familie-, het interclub- en het massavolleybaltornooi. De caterings, Barbeque , Quiz, ‘Amigos zingt’ en nog veel andere events kunnen altijd weer op heel wat belangstelling rekenen van de leden. Waarschijnlijk omdat het ‘altijd zo gezellig is'.

GEA Happel Amigos wil vooral een club zijn waar iedereen zijn zinnen kan verzetten. Jong of oud, met of zonder talent, op hoger of lager niveau. Een club die zijn afspraken wil nakomen en die zich nooit zal bezondigen aan financieel ongezonde avonturen. Die al jaren leeft en bruist en net dat maakt ons sterk.

Door de bouw van een eigen sporttempel met fitness infrastructuur heeft de club sinds 2012 ook zijn nieuwe thuisbasis voor trainingen, wedstrijden en zelfs een gezellig hapje eten tijdens de weekends.

Seizoen 2014-15 speelden de eerste mannenploeg onder leiding van Etienne De Buck kampioen in Liga B waardoor Amigos Zoersel in het seizoen 2015-16 als enige club zijn intrede maakte op het hoogste niveau voor zowel vrouwen als mannen met als voornaamste doelstelling de laatste plaats vermijden. Geen senicure voor de club met het laagste budget, maar de uiteindelijke doelstelling werd wel bereikt.  Deze prestatie was ook niet onopgemerkt gebleven en sinds het seizoen 2016-17 heeft de Groep Van Pelt zijn schouders mee onder Amigos gezet voor 5 jaar waardoor de naam van de sporthal aangepast werd naar de Amigos-Van Pelt Arena alsook de naam van de club werd omgedoopt tot Amigos - Van Pelt Sint Antonius Zoersel Volley Team.