De SportMed TestPoint is een locatie waar iedereen (beginner, actieveling of reeds gevorderde sporter), los van het feit of men lid is of niet van de Private Fitness, terecht kan voor fysieke coaching door een SportMed Certified Coach. De SportMed TestPoint is dus een ‘sub-concept’ binnen de Private Fitness.

 

  • De basisdiensten waarvoor u in de SportMed TestPoint terecht kan zijn:

Voor de beginner/Niet-actieveling:SportMed Coaching voor een actievere LifeStyle: Cardio

  • Uw persoonlijk actieplan:

De doelstelling van deze dienst bestaat erin om samen met de coach, een voor u op maat gemaakte oplossing te zoeken, die u helpt om uzelf zodanig te organiseren, dat u op regelmatige basis lichaamsactiviteiten kan integreren in uw dagelijks leven, en wel zo dat deze lichaamsbeweging individueel gedoseerd, gedocumenteerd, prettig en comfortabel kan worden doorgevoerd.

 

  • Wat mag u verwachten:

Deze coaching bestaat uit een afspraak (individueel of per twee) van ca 60 min (eerste keer ca 90 min) waarin volgende elementen worden doorlopen:

  • Een anamnesegesprek met de coach helpt de startsituatie te schetsen.
  • Een aantal metingen vervolledigen een objectieve stand van zake. Het betreft:

Meten van lengte en gewicht.

  • Meten van de lichaamssamenstelling op basis van de Futrex NIR infrarood methode.

Evaluatie van uw uithoudingsvermogen gebaseerd op het bepalen van de Individuele Anaerobe Drempel (IAND) dmv een inspanningstest op de fietsergometer of op de loopband (Iedereen in goede gezondheid, ongeacht de actuele fitheidstoestand of leeftijd kan deze test uitvoeren.).

o    Uw coach stelt een persoonlijk testrapport samen en zal dit uitvoerige toelichten (Link naar een voorbeeld rapport – pdf).

o   Uw coach stelt een ‘SportMed Approved’ cardioprogramma voor 12 weken op, gebaseerd op hartslagcontrole en een wekelijks motivatiesysteem dmv puntendoelen.

o   Samen met uw coach stippelt u een actieplan uit dat rekening houdt met uw persoonlijke leefsituatie.

o   Gedurende de looptijd van het bewegingsprogramma (via uw persoonlijke www.sportmedonline.com website, misschien uw persoonlijke HeartRateCoach, mail, ...) wordt u opgevolgd door uw coach.

Op basis van de informatie die u verwerft krijgt u inzichten in de mogelijkheden die voor u beschikbaar zijn, vertrekkende vanuit de opties (Tijd, budget, fysieke situatie, …) die zich op dit ogenblik aanbieden om een lichamelijk actiever leven te leiden.

 

·         Voor de (gevorderde) sporter:

SportMed Coaching voor specifieke training van het uithoudingsvermogen:

Deze coaching bestaat uit dezelfde elementen als de coaching voor een actievere LifeStyle. Uiteraard worden de toelichtingen vanuit een andere invalshoek gegeven en het programma meer specifiek samengesteld.

Naargelang de wensen van de sporter kan deze coaching aangevuld worden met een specifiek persoonlijk trainingsprogramma dat wordt opgesteld door een gespecialiseerde coach (Hiervoor werken we samen met enerzijds het SportMed Instituut en lokaal met specialisten van Sportmedisch Centrum Nottebohm in Brecht). Voor dit gespecialiseerde programma betaalt u een supplement.

 

Tarieven:

o    Niet Private Fitness klanten:

§  Individuele afspraak: € 75,-

§  Duo-afspraak: € 55,- / persoon

·  Groep: op aanvraag

§  HeartRateCoach®: € 149,-

 

o    SPF klanten (Houder van een Private Fitness abonnement):

§  Individuele afspraak: € 55,-

§  Duo-afspraak € 40,- / persoon

§  HeartRateCoach®: € 125,-

 

o    Supplement voor een specifiek persoonlijk trainingsprogramma: Tarieven op aanvraag.

 

Nieuwe Sponsors

Go to top