Geen Bekerfinale meer zonder Asterix sinds 2000, geen andere bekerwinnaar meer dan Asterix de laatste 5 jaren, maar dit jaar zal het anders zijn, onze Elite-dames hebben deze heerschappij doorbroken.
In een volle Arena (meer dan 400 supporters) werd Asterix met een 3-1 nederlaag terug naar af gestuurd in de bekercompetitie.
Het harde werk van een perfect voorbereide scouting wierp zijn vruchten af in de eerste set, een evenwichtig wedstrijdverloop met een spannend einde en 25-23 setwinst voor de Amigas. Een mooie avond leek zich aan te kondigen.
Set 2 namen de Asterix-ladies de bovenhand en haalden de set binnen met 25-18.

Site DA Asterix bvb

Onze dames waren niet onder de indruk en toonden hun mentale slagkracht en grinta in set 3. Vanuit een stevige organisatie met libero’s die hun verdedigende taken perfect uitvoerden en een secure passing konden de aanvalsters zich uitleven. Amigos bouwde in het begin van de set een kleine kloof uit maar Asterix bleef aanklampen. Punt om punt ging de eindfaze in en Amigos haalde opnieuw de winst binnen met 25-23.
Een stunt leek meer en meer in de maak. In set 4 bleven de ploegen aan elkaar gewaagd, voor Asterix was het nu alles of niks en voor Amigos leek een memorabele avond steeds dichterbij te komen. Het eindresultaat bleef tot de laatste punten in de pijplijn zitten maar weer trok Amigos het laken naar zich toe met 25-23. Een serieuze ontlading .
Een perfecte teamprestatie waaraan iedereen uit de kern nu al week na week zijn steentje bijdraagt en resulteert in deze seven in a row overwinningen.
De volgende afspraak is de halve finale tegen Oostende in een heen- en terugwedstrijd. Bij deze lanceren we al de oproep om deze wedstrijden massaal bij te wonen en onze dames opnieuw naar mooie prestaties te stuwen. En wie weet eindigt het avontuur in een optreden in het Sportpaleis, de droom van elke sporter.

Nieuwe Sponsors

Go to top