Matchpunten voor 3-1 deden de Arena ontploffen maar het lot heeft er anders over beslist, onze dames verloren de beslissende set met 27-29 en zien de bekerfinale aan zich voorbijgaan.

HappyHolidays

Alle ingrediënten voor een topavond waren aanwezig.  Honderden supporters die de Arena vulden, sfeermakende  supporterslegioenen en 2 Topteams: Oostende, de fiere leider in Liga A, en Amigos dat al meerdere “grote” teams over de knie gelegd had dit jaar.

De eerste set begon  aarzelend, Oostende domineerde en haalde de set binnen met 20-25. Maar dan sloeg, na enkele bijsturingen, de motor aan. Oostende voelde dat de buit nog niet binnen was en de Arena werd elk punt luidruchtiger.  Onze dames hingen de setbordjes in evenwicht door de tweede set overtuigend binnen te halen met 25-17. Zelfde spelbeeld in de derde set, Oostende ging langer mee maar de Amigos-aanval draaide op volle toeren (Sarah en Birthe scoorden over de hele wedstrijd meer dan de helft van alle Amigos-punten) en met een setstand van 25-22 stond er 2-1 op het scorebord te blinken. 

 

De hoop op een superscenario nam toe. In de vierde set moest Amigos vanaf het begin achtervolgen.  Bij 17-21 zag de situatie er niet goed uit, maar onze Elite-dames knokten zich terug in de wedstrijd en nek aan nek werd de eindspurt ingezet. Wat volgde was een rollercoaster met setpunten voor Oostende en matchpunten voor Amigos, de kustploeg trok uiteindelijk aan het langste eind en zij zal het sportpaleis in groen/geel kunnen kleuren tijdens de bekerfinale.

De vijfde set, een extra nummer zonder inzet, werd uiteindelijk met 14-16 ook door Oostende gewonnen.

Speelsters, trainers en medische staf realiseerden een schitterend bekeravontuur en bekleden ook nog een mooie positie in het competitie-klassement.  De teleurstelling van de uitschakeling mag plaats maken voor trots over de geleverde prestaties, die een boost moeten zijn voor de uitdagingen die 2019 nog zal brengen.

Het was dan ook een moeilijke keuze om een Fan Of The Game kiezen, eigenlijk verdienden alle Amigos supporters deze herkenning, maar regel is regel dus er moest iemand gekozen worden, Thibault Detandt kreeg uiteindelijk de voorkeur.

kerstvolleyman

Het jaar is bijna ten einde, maar nog niet helemaal, aanstaande donderdag mogen de Heren Liga A het jaar afsluiten in de Van Pelt Arena met een wedstrijd tegen Guibertin voor de kwalificatie van de League Trophy, een organisatie van de EuroMillions Volley League, waarvan de wedstrijden in Roeselare zullen gespeeld worden op 28,29 en 30 December in Roeselare. Bij winst zullen onze mannen het opnemen tegen Menen op 28/12 om 17 uur in de kwart-finales. Met zen allen dus nogmaals op post om onze mannen te steunen.

De Club wenst iedereen prettige feestdagen en afspraak begin 2019. 

 

Nieuwe Sponsors

Go to top